RSS

4. Altaik Diller Konferansı @ Harvard

20 Feb

LINGUISTList‘te gördüğüm habere göre 4. Altaik Diller Çalıştayı (4th Workshop on Altaic in Formal Linguistics – WAFL4) bu sene Harvard’da gerçekleştirilecekmiş.

Aralarından Türkçenin de bulunduğu Altay dilleri ailesindeki mekanizmaları modern dilbilim çerçevesinde ele alan bu çalıştaylar dizisinin bu seneki Harvard durağında pek çok Türk dilbilimciyi görmek de sevindirici. Dikkatimi çeken bir başka nokta ise programda isimleri geçen Türk dilimbilimcilerinin büyük kısmının Boğaziçi Üniversitesi‘nin dilbilim bölümünden olmaları.

Eğer bu tempo devam eder ve büyük dilbilimcilerle birlikte çalışan, doktora yapan genç dilbilimci hocalar uluslararası standartlarda yetişip sonra Türkiye’ye dönerlerse, benzer şekilde öğrenci yetiştirirlerse ülkemizde modern dilbilim konusunda ciddi bir insan kaynağı oluşacaktır diye düşünüyorum. Belki böylece bir yandan Türkiye dilbilim konusunda uluslararası platformda hak ettiği yere gelirken diğer yandan da dile bakış açımız da birtakım şehir efsanelerinden, abuk sabuk ideolojik çöplüklerden arınacak, biraz daha sağlıklı ve soğukkanlı bir hal alacaktır.

 
Leave a comment

Posted by on February 20, 2007 in General, Linguistics

 

Leave a comment